Garantii PDF Imprimare

Informatii privind procedura de avizare (anuntare), constatare a daunelor pentru asigurarile de garantii si plata despagubirilor:

1. Solicitarea de Plata a despagubirii va fi completata de Beneficiar dupa modelul atasat Clauzei de garantare, model pe care l-ati primit odata cu emiterea contractului de asigurare (implicit cu emierea  clauzei de garantare).

2. In conditiile in care nu mai aveti acest model sau doriti completarea electronica, va rugam sa solicitati la adresa de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza forma electronica a formularului "Cerere de plata a despagubirii pentru clauza de garantare", serie si numar de polita____________, asigurat___________, beneficiar__________ si va fi la pusa la dispozitia dumneavoastra in foarte scurt timp.

3. Cererea de plata a despagubirii (model ABC):

a) se va completa si semna de catre Beneficiar si va fi transmisa la ABC in original, anterior datei de expirare a Politei de asigurare (cel tarziu la ora 24:00 a datei limita de asigurare la adresa noastra din Bucuresti, Str. Scoala Floreasca , nr. 24, sector 1, cod postal 011644 sau pe e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ;

b) va contine semnatura olografa a reprezentantului legal al Beneficiarului in ipoteza transmiterii pe e-mail la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , va trebui semnata cu semnatura electronica calificata a reprezentantului legal al Beneficiarului;

c) va trebui sa contina declaratia Beneficiarului cu privire la culpa asiguratului, obligatiile garantate care nu au fost respectate si modul de calcul al sumei pretinse ca despagubire si alte informatii solicitate prin formular.

4. In termen de cel mult o zi de la data avizarii, veti fi contactat la adresa de e-mail declarata pentru deschiderea dosarului de dauna.

5. Plata despagubirii se va face in termen de maxim 30 de zile de la data inregistrarii de despagubire completa conform prevederilor din clauza de garantare aferenta fiecarui tip de garantie. Termenul de plata a despagubirii incepe sa curga doar de la data receptionarii cererii de plata completata conform prevederilor clauzei de garantare aferenta fiecarui tip de garantie.